Sonet CGI Premium AI Commerce API
Lue lisää Sonet CGI:n Premium AI-kaupan APIsta ja miten se voi auttaa sinua parantamaan verkkokauppasi suorituskykyä ja käyttäjäkokemusta.
Sisällysluettelo
1. Toteutusmalli: reaaliaikainen, ajastettu vai hybridimalli?
Rajapinnat Sonet CGI -ERP:ään suunnitellaan aina asiakastarpeiden pohjalta. Emme tarjoa yhtä ainoaa kiinteää rajapintaa, johon asiakkaan tulisi sopeutua, vaan AI Commerce -alustaan rakennetut ERP-yhteydet ovat korkeasti konfiguroitavia ja skaalautuvia. Koska samaa teknologiaa käyttävät useat eri kauppiaat, ylläpitokustannukset jaetaan tenanttien kesken, ja tätä kautta saavutetaan parempi toimintavarmuus, huoltovarmuus ja resurssien riittävyys jatkokehitykseen verrattuna täysin asiakaskohtaisesti toteutettaviin rajapintoihin.
Sonet-yhteydet toteutetaan käyttämällä GraphQL rajapintaa tiedon hakemiseen (kyselyt Sonetista), ja REST-mallista XML-formaattia (lähetys Sonetiin). Ratkaisu mahdollistaa joustavan tietorakenteen kyselyn (GraphQL) sekä standardoidut, virhealttiutta vähentävät XML-sanomat (lähetys).
Lisäksi viestit liikkuvat prosessionin kautta, jossa ne tallennetaan ja vapautetaan vastaanottavalle järjestelmälle sen resurssi- ja request-throttling-rajoitusten puitteissa. Voimme näin käsitellä erittäin suuria tilausmääriä ilman järjestelmän ruuhkautumista (esim. 100 verkkokauppatilausta sekunnissa). Oletuskonfiguraatiolla lähetettävät viestit vapautuvat Sonetiin minuutin intervalleilla ajettavalla prosessilla. Tämä malli on hybridimalli: se yhdistää reaaliaikaiset tallennukset ja ajastetut lähetykset. Mikäli virheitä ilmenee, virhesanomat tallentuvat järjestelmään, ja ne voidaan lähettää uudelleen tarvittaessa.
Sonetista tulevien sanomien osalta järjestelmä kutsuu Sonetia oletuskonfiguraatiolla minuutin välein ja hakee mahdolliset uudet tai muuttuneet tiedot DateModified-aikaleiman avulla. Tällöin siirrettävä tieto pysyy minimissä (vain muutokset) ja synkronointi pysyy tasalaatuisena.
Ajastukset hoidetaan AWS EventBridge -ajastuspalvelulla ja AWS Lambda -funktioilla, mikä varmistaa, etteivät nämä cron-ajot ole riippuvaisia paikallisista palvelimista. Samalla serverless ympäristö (palvelittomat toiminnot) helpottaa korkeaa käytettävyyttä ja luotettavaa skaalautumista.
2. Varianttien lisätiedot (esim. “Boot size = 43”)
Tuotemallin toteutuksessa AI Commerce tukee useita eri tuotetyyppejä (mm. simple, configurable, variant, option, group collection yms). Eri koot ja muut tuotevariaatiot voidaan hoitaa linkittämällä kukin variantti Sonetin vastaavaan nimikkeeseen.
Yleisin käytäntö on, että jokainen variantti on Sonetissa oma tuoterivi, jolloin sen saldoa voidaan hallinnoida erillään.
Mikäli ERP:ssä ei ole käytössä erillisiä nimikkeitä jokaiselle variantille, varianttien lisätiedot voidaan välittää ERP:n kommentti-/lisätietokenttään. Tällöin lisätiedot, kuten koot tai muut ominaisuudet, kulkevat mukana tilausrivillä ja näkyvät Sonetissa halutussa muodossa.
AI Commerce ei rajoita varianttien käsittelyä, vaan toteutus riippuu asiakkaan Sonetin datarakenteesta ja -konfiguraatiosta.
3. B2B-asiakassegmentit, roolit, oikeudet ja login
Asiakassegmentit (kuten B2B- ja jälleenmyyjäasiakkaat) saattavat olla jo Sonetissa valmiiksi luotuina, jolloin nämä asiakkaat eivät perusta uusia tunnuksia erikseen. AI Commerce -alustassa:
On mahdollista synkronoida asiakkaiden tunnukset ja segmenttitiedot suoraan Sonetista.
Voidaan rajata roolit ja oikeudet (kuka näkee hintoja, kuka voi tehdä tilauksia) joustavilla säännöillä.
Login-prosessi voidaan toteuttaa niin, että ERP:ssä määritetty asiakastili toimii verkkokaupan tunnuksena, tai asiakkaat tunnistetaan ERP:stä, ennen kuin heille luodaan AI Commerce -puolelle tili.
Koska jokaisella yrityksellä on omat käytäntönsä, nämä toteutukset tehdään tarpeidenne mukaan. Käytännössä AI Commerce -ydinkehitys vastaa ratkaisun kustomoinnista joko yleishyödyllisenä suoraan ydinkoodiin, tai partnerien toimesta räätälöintiä serverless-ympäristössä ilman, että ydinkoodia muutetaan.