Contact Us

If you still have questions or prefer to get help directly from an agent, please submit a request.
We’ll get back to you as soon as possible.

Please fill out the contact form below and we will reply as soon as possible.

  • Ota yhteyttä
Finnish
US English (US)
FI Finnish
  • Koti
  • Partnerit

Voiko SaaS-palvelu korvata menetettyä myyntiä

Menetetyn myynnin korvaus SaaS-palvelussa on lähes mahdotonta. Yksinkertainen kuukausimaksuhyvitys tuottaa usein suuremman hyödyn asiakkaalle.

Written by Petro Mäntylä

Updated at April 12th, 2025

Contact Us

If you still have questions or prefer to get help directly from an agent, please submit a request.
We’ll get back to you as soon as possible.

Please fill out the contact form below and we will reply as soon as possible.

  • AI Commerce
    Hallinnan etusivu Asiakkuudet Tilaukset Tilausten hallinta Kategoriat Tarjoustyökalu Tuotteet Konfiguraatiot Moduulit Raportit Paikallisasetukset ja verot Arvostelut Etusivu FAQ -työkalu Kuvagalleria Työkalut Kassa Lisätoiminnot Svelte
  • Akeneo
  • WordPress
  • Builder.io
  • Algolia
  • phpList
  • Google
  • Meta
  • Tuki
  • Tehden
  • Partnerit
  • Microsoft
  • Integraatiot
+ Lisää

Sisällysluettelo

1. Mittausongelmat ja myynnin epävarmuus 2. Miksi kuukausimaksuhyvitys hyödyttää asiakasta enemmän 3. SaaS-palveluntarjoaja ei ole vakuutusyhtiö 4. Palvelun korkea saatavuus on yhteinen etu 5. Käytännön esimerkit 6. Miksi tämä malli on “best practise”

Käytännössä tämä ei ole järkevää, sillä menetystä on erittäin vaikea mitata, ja korvauksen laskeminen aiheuttaa monimutkaisia tulkintakysymyksiä. Tästä syystä lähes kaikki SaaS-palveluntarjoajat (kuten AI Commerce) turvautuvat selkeään saatavuusprosenttiin perustuvaan hyvitys- tai palvelukrediittimalliin, joka on lopulta edullisempi ja selkeämpi myös asiakkaalle.

1. Mittausongelmat ja myynnin epävarmuus

Menetetyn myynnin tarkka määrittäminen on lähes mahdotonta. Ostotapahtuma voi siirtyä myöhempään ajankohtaan tai tapahtua vaihtoehtoisessa kanavassa (esimerkiksi puhelimitse myyjän kautta). Parhaimmillaan voidaan päätyä jopa lisämyyntiin, jos asiakas joutuu olemaan yhteydessä suoraan myyjään. Tämän vuoksi on erittäin hankalaa – tai käytännössä mahdotonta – arvioida, milloin ja paljonko todellista myyntiä menetettiin.

2. Miksi kuukausimaksuhyvitys hyödyttää asiakasta enemmän

AI Commerce tarjoaa mallin, jossa palvelun saatavuus on määritelty erittäin korkealle tasolle (99,999 %). Jos palvelun saatavuus putoaa alle tämän rajan, jokaisesta puuttuvasta prosentista hyvitetään 10 % kuukausimaksuista. Tämä on usein asiakkaalle arvokkaampaa kuin teoreettisen menetetyn myynnin korvaus, joka voisi jäädä pienemmäksi ja olisi hyvin työlästä todentaa. Tästä seuraa, että asiakkaat saavat usein suuremman hyödyn jo käytössä olevalla saatavuus- ja hyvitysmallilla.

3. SaaS-palveluntarjoaja ei ole vakuutusyhtiö

Sekä AI Commerce että muut SaaS-palveluiden tuottajat toimivat ohjelmisto- ja palveluntarjoajina, eivät vakuutusyhtiöinä. Jos palveluntarjoaja yrittäisi korvata kaikki teoreettiset myyntitappiot, syntyisi runsaasti byrokratiaa ja oikeudellisia kiistatilanteita, koska todellisen vahingon todentaminen on vaikeaa. Useimmat isot pilvi- ja SaaS-ratkaisut nojaavat selkeään SLA-malliin (Service Level Agreement), jossa määritellään saatavuustaso ja hyvitys kuukausimaksuista tai palvelukrediittejä, mikäli taso alittuu.

4. Palvelun korkea saatavuus on yhteinen etu

AI Commerce -alustaa käyttää useita asiakkaita yhteisessä palveluympäristössä. Jopa pienet katkokset vaikuttavat monen asiakkaan liiketoimintaan ja aiheuttavat mainehaittaa palveluntarjoajalle. Siksi AI Commercella on vahva sisäinen motivaatio varmistaa korkea käytettävyys. Status Page -sivuilla voi seurata palveluiden (Backend, Frontend, Ageneo, Kassa, Name) saatavuuslukemia ja varmistua historiallisen toteuman tasosta.

5. Käytännön esimerkit

Jos esimerkiksi palvelu on alhaalla kaksi tuntia yöaikaan, myyntiä ei välttämättä menetetä ollenkaan, koska asiakkaat voivat ostaa myöhemmin uudestaan tai tilata puhelimitse. Tällaisissa tilanteissa menetetyn myynnin laskeminen olisi täynnä oletuksia. Siksi nykyinen, saatavuusprosenttiin perustuva hyvitysmalli on selkeä ja tuottaa usein parempaa kompensaatiota kuin mitä menetetyn myynnin todentaminen mahdollistaisi.

6. Miksi tämä malli on “best practise”

SaaS-ympäristössä on kansainvälisesti vakiintunut käytäntö tarjota hyvityksiä kuukausi- tai palvelumaksuista, jos sovittu saatavuus ei toteudu. Vahingonkorvauksien maksaminen varsinaisesta menetetystä myynnistä on erittäin harvinaista ja tyypillisesti suljettu pois sopimusehdoista. Selkeä saatavuusraja (kuten 99,999 %) ja suora prosentuaalinen hyvitys pienentävät riitoja, vähentävät byrokratiaa ja takaavat, että asiakkaan ja palveluntarjoajan intressi – palvelun pysyminen pystyssä – on vahvasti linjassa.

kuukausimaksujen korvaaminen menetetyn myynnin kompensointi sla saas palvelun saatavuus status page menetetty myynti kuukausimaksuhyvitys vakuutus saas-korvausmalli pilvipalvelu

Oliko artikkeli hyödyllinen?

Kyllä
Ei
Anna palautetta tästä artikkelista

Yhteenkuuluvat artikkelit

  • Voiko tarjoustuotteita lisätä ostoskoriin?
  • Kuinka muokata kuvien ALT-tekstejä
  • Miten määrittää yksikköhinnat tuotekortilla?
AI Commerce Logo
GDPR badge AWS badge Plus icon

Future-proof eCommerce, built in the EU

AI Commerce Cloud is developed and hosted within the EU, fully compliant with GDPR and all relevant regulations.

Solutions

Service packages Features Integrations Customers

About us

About us Support Vision Contact us

Development

Changelog Blog Implementation Partners System status
🌐 English AI Commerce Cloud FI0818073-0 Ranta-Tampellan Katu 17, 33180 Tampere, Finland info@aicommerce.fi
LinkedIn Itewiki
Privacy Policy Licensing Rights Terms of Use
© 2025 AI Commerce Cloud. All rights reserved.
Expand